Perfect verhuisbedrijf
Linkedin. +31 (0)79 7504500 Marconistraat 10 | 2665JE Bleiswijk

Waar op letten: internationale verhuizing

Jij hebt de stap durven maken om een groot avontuur aan te gaan en naar het buitenland te verhuizen. Een nieuwe omgeving, een nieuwe baan, een nieuw sociaal leven.. Het is nogal wat! Jij hebt er vast enorm veel zin in, maar voordat deze hele nieuwe happening van start gaat moet er nog het een en ander afgewerkt worden. Wij hebben een aantal zaken op een rijtje gezet die horen bij het verhuizen naar een ander land. Werk deze punten af en jouw internationale verhuizing zal een eitje zijn!

Punt 1. Een goede planning maken

Een verhuizing binnen de grenzen kost al aardig wat tijd, laat staan wanneer er sprake is van een internationale verhuizing. Nummer 1 op deze verhuischecklist is daarom het maken van een goede planning. Heb goed contact met de verhuizer die jij hebt gekozen na het vergelijken van verhuisoffertes. Hoelang duurt het ongeveer om de verhuisdozen over te brengen bij een internationale verhuizing? Plan het zo dat jij al aanwezig bent wanneer deze verhuisdozen aankomen.

Punt 2. Alle vergunningen regelen

Bij een internationale verhuizing komen er vaak allerlei vergunningen kijken. Denk hierbij aan een visum, een werkvergunning of een importvergunning van bijvoorbeeld een auto. Het aanvragen van deze vergunningen moet vaak ver van te voren geregeld worden, dus ook deze handeling moet goed worden ingepland! Net vervelend als de internationale verhuizing niet van de grond komt wegens wachten op een vergunning. Heb jij alle vergunningen binnen, dan kan je starten met verhuisoffertes vergelijken!

Punt 3. Adreswijzigingen doorgeven

Ook is het van belang om adreswijzingen door te geven. Wij hebben al eerder een verhuischecklist opgesteld van instanties er op de hoogte moeten zijn voor een verhuizing. Ga na of het mogelijk is om bepaalde dingen over te zetten bij een internationale verhuizing of dat jij verplicht bent om je uit te schrijven. Zo kan je bijvoorbeeld wel een tijdschrift ontvangen op jouw nieuwe adres in het buitenland, maar is het niet mogelijk om een internetabonnement te behouden.

Punt 4. Alle documenten controleren

Heb jij verhuisoffertes vergeleken en een verhuizer uitgezocht die het beste bij jou past? Dan wordt het tijd om de verhuisdozen in te pakken! Hou hierbij alle benodigde documenten voor een internationale verhuizing op zak. Zo weet je zeker dat je deze niet kwijtraakt tijdens de verhuizing. Punt 4 op deze verhuischecklist is echter het controleren van de geldigheid van al deze documenten. Zijn bijvoorbeeld jouw paspoort en rijbewijs nog lang genoeg geldig? Gelden jouw verzekeringen nog steeds na de internationale verhuizing of moeten deze opnieuw worden aangevraagd in het land waar jij gaat wonen?

Punt 5. Uitschrijven Nederlandse gemeente en inschrijven op nieuwe adres

Onmisbaar in deze verhuischecklist is natuurlijk het aangeven dat je niet meer in Nederland woonachtig bent. Geef hierbij aan wat je nieuwe adres is na de internationale verhuizing en check of het noodzakelijk is om je in te schrijven in jouw nieuwe thuisland. Dit verschilt namelijk per land. Laat het pas weten als je er daadwerkelijk woont om misverstanden te voorkomen.