Perfect verhuisbedrijf
Linkedin. +31 (0)79 7504500 Marconistraat 10 | 2665JE Bleiswijk

Top vijf van de verhuisfouten

Je hebt een huis gekocht of gaat een nieuwe woning verhuizen. Wat doe je vervolgens? Huur je een professioneel verhuisbedrijf in of laat je je familie en vrienden te hulp schieten? Natuurlijk, het inhuren van een professioneel bedrijf kost geld en valt waarschijnlijk niet meer binnen je budget, dat toch al tot het uiterste gespreid is door de dure kosten van een verhuizing. Toch is het raadzaam een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Dit artikel zal de voordelen van een verhuisbedrijf toelichten aan de hand van de grootste verhuisfouten die gemaakt worden, wanneer je dit niet doet.

De grootste verhuisfouten

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de helft van alle onderzochte mensen stress ervaart tijdens een verhuizing. De grootste stressfactor was dat mensen gewoon doodop waren van een verhuizing, maar op twee staat toch wel de angst dat er iets mis gaat tijdens de verhuizing. Gebruik daarom een planning om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Dit was de genoemde top vijf:

  • De hoeveelheid werk was groter dan voorheen gedacht.
  • Niet goed labelen van je verhuisdozen.
  • Te laat beginnen met inpakken.
  • Te weinig of helemaal geen verhuishulp inschakelen.
  • Verhuisdozen niet goed ingepakt.

Ook vergaten mensen wel eens op de ruimtes goed na te meten, waardoor de meubels of verhuisde inboedel in de nieuwe woning niet meer pasten.

Hoe voorkom je verhuisfouten?

Een verhuizing hoeft niet voor iedereen in een drama uit te lopen. Een goede voorbereiding op je verhuizing is hierbij cruciaal. Ten eerste moet je een goede planning maken van wat je dag na dag gaat doen. Zo bewaar je het overzicht. Verhuis ten tweede met verhuisdozen en label deze. Schrijf op de dozen welke spullen erin zitten en op welke kamer in het nieuwe huis deze doos gezet moet worden. Kies een goede dag om te verhuizen. Ga dus niet in de bouwvak of feestdagen verhuizen, want als je dan hulp inschakelt, kan je hulp veelal niet. Zorg ook voor voldoende hulp. Durf te vragen. Wanneer je bezig bent met inpakken, zal je vast spullen terugvinden die je niet meer nodig hebt. Verhuis deze niet mee, maar verkoop deze meteen of gooi ze weg. Ga oude spullen niet mee verhuizen. Verhuis als laatste in de juiste volgorde: pak eerst in wat je niet meer nodig hebt. Begin bijvoorbeeld niet met een koffiezetapparaat, want die zal je tot op het laatste moment willen gebruiken.