Perfect verhuisbedrijf
Linkedin. +31 (0)79 7504500 Marconistraat 10 | 2665JE Bleiswijk

5 tips voor het uitpakken verhuisdozen

Voor de een voelt het als pakjesavond, terwijl het voor de ander a hell of a job is: spullen uitpakken. Hoe doe je dit het meest efficiënt? Perfect verhuizingen geeft je alvast 5 slimme tips!

Tip 1: Dozen met relevante spullen pak je het eerst uit Voor al je spullen een geschikt plekje zoeken kost heel veel tijd en energie. Pak daarom voor je gaat verhuizen alles in op relevantie, in plaats van op kamer. Tijdens je verhuisweekend pak je alleen de spullen uit die je binnen nu en twee weken nodig hebt. Denk aan pannen om te koken, een dekbed om onder te slapen en je toiletspullen. Regenlaarzen of boeken hebben namelijk niet zo’n haast.

Tip 2: Start in je nieuwe keuken Bedenk voor je gaat verhuizen wat de looproute in je keuken moet worden. Wat is de handigste plek voor je eetborden? En is de plank voor al je pannen stevig genoeg? Dit scheelt straks een hoop tijd als verhuizers jouw keuken inruimen. Maar als je weinig tijd hebt, pak dan alleen de essentiële kookspullen uit. Tip: denk niet alleen aan grote wokpannen of snijplanken, maar ook aan kleine apparaten die je leven relaxter maken, zoals het koffiezetapparaat.

Tip 3: Zorg dat je beddengoed opgemaakt is Heb je net alle bedframes in elkaar geschroefd, is je linnengoed nergens te vinden tussen die tientallen dozen. Tegenwoordig zijn er handige plastic hoezen verkrijgbaar waar je doorheen kunt kijken. Stop hier je frisgewassen lakens in voor je verhuist. Zo maak je het jezelf wel heel gemakkelijk voor de eerste nacht slapen in je nieuwe woning.

Tip 4: zorg voor essentials in je badkamer Ook hier geldt weer: pak in het verhuisweekend alleen de spullen uit die je het snelst nodig hebt. Denk aan medicijnen, je tandenborstel, het douchegordijn en badhanddoeken.

Tip 5: Verplaats je meubels op papier Bedenk voordat je gaat verhuizen waar straks je meubels komen te staan. Past je kledingkast dadelijk nog in je nieuwe slaapkamer? Het is slim om een plattegrond te tekenen van je woonruimtes. Maak daarna papieren uitsnedes van je meubels en plaatst ze op de plattegrond. Zo zie je of je meubels straks passen in de ruimte. Dat scheelt tijdens de verhuizing een hoop tijd die je kunt steken in het uitpakken van spullen.