Perfect verhuisbedrijf
Linkedin. +31 (0)79 7504500 Marconistraat 10 | 2665JE Bleiswijk

Voorkom verhuisstress!

Stress bij het verhuizen kunt u nooit helemaal wegnemen – al zijn het maar de gezonde zenuwen die u voelt als u een nieuwe woning betrekt – maar u kunt de stress wel aanzienlijk verminderen. Hieronder geven wij u enkele beproefde verhuistips. Zo wordt ook uw verhuizing een moment van vreugde in plaats van spanning.

TIP 1: STEL EEN SCHEMA OP Dingen onthouden kost energie. Daarom is het slim om ruim van tevoren na te gaan wat u allemaal moet regelen en op welk moment dat moet gebeuren. Schrijf al die actiepunten vervolgens op en plan ze in met aandacht voor urgentie en praktische haalbaarheid. Het heeft immers geen zin om weken van tevoren al uw hele keukeninboedel in dozen klaar te hebben staan. Maar u kunt wellicht al wel starten met de hobbykamer.

TIP 2: BEGIN BIJTIJDS MET INPAKKEN Zoals we hierboven al benoemden, is een strategische inpakplanning van cruciaal belang voor een stressvrije verhuisperiode. Een studentenwoning heeft u misschien in een avond of twee wel ingepakt, maar in een herenhuis passen meer bezittingen dan u denkt. Let hierbij ook op de tijd die in selectiewerk gaat zitten: een verhuizing is het perfecte moment om die zolder vol dozen met herinneringen van uw ouders en kindertekeningen uit te mesten.

TIP 3: STEL EEN ‘OVERLEVINGSPAKKETJE’ SAMEN Hoe vervelend is het als u na een lange verhuisdag niet kunt douchen omdat uw handdoeken in een van de vele dozen opgeborgen zijn? Of als u de volgende dag weer vol energie aan de slag wilt, maar u geen schone kleding bij de hand hebt? Het is erg praktisch om een ‘overlevingspakketje’ samen te stellen met spullen die u nodig hebt om, zonder allerlei dozen open te hoeven maken, één à twee nachten in uw nieuwe huis te kunnen verblijven.

TIP 4: MEET UW MEUBELS OP Meten is weten, en hoe eerder u het weet, hoe beter u erop kunt inspelen. Meet ruim van tevoren op welk van uw meubelen niet door de voordeur passen. Wellicht kan uw hoekbank via de achtertuin het huis uit getild worden, maar wat doet u met uw antieke kingsize bed op de tweede verdieping? Een verhuislift huren kan in dit geval uitkomst bieden. Met een verhuislift weet u namelijk ook zeker dat uw meubelen weer zonder kleerscheuren in de juiste kamer in uw nieuwe woning terecht komen.

TIP 5: MAAK UW AGENDA LEEG De periode rondom de verhuisdatum is hoe dan ook hectisch. Daarom is het verstandig om uw agenda zo veel mogelijk leeg te maken, om zo ook ruimte te creëren in uw hoofd. Uw vrienden zullen het vast begrijpen als u een keer niet op vrijdag een wijntje komt drinken, omdat u liever dozen inpakt of juist even rustig op de bank wilt zitten. Informeer bij uw werkgever of verhuisverlof tot de mogelijkheden behoort. Ieder vrij moment extra is meegenomen in deze drukke periode.